• +46 745 15 44 83
  • info@mediakompetense.se

Framgångsrika skånska företag

Framgångsrika skånska företag

Skåne är en landsdel som har och har haft många framgångsrika företag. Storstadsregionen Malmö-Köpenhamn är ett attraktivt område att verka i och det har många företag tagit fasta på. Nedan följer en lista över framgångsrika företag i Skåne.

Skanska

Det multinationella företaget bildades i Malmö år 1887 och ägnade sig åt att tillverka diverse cementprodukter. Numera är Skanska en mastodont pjäs inom byggindustrin såväl i Sverige som utomlands. Rudolf Berg hette grundaren och Anders Danielsson är nuvarande koncernchef. Kända projekt som Skanska bidragit till med sin kompetens är bland andra Öresundsbron, Ölandsbron, Stockholms stadshus samt Nya Karolinska sjukhuset. Skanska bygger således över hela Sverige.

Tetra Pak

Tetra Pak bildades 1951 i Lund av Ruben Rausing. Det numera multinationationella företaget har omkring 25 000 anställda vilket är mycket stort för ett från början bara skånskt företag. Affärsidén är att sälja kartonger till mejeriprodukter såsom fil, grädde, yoghurt och mjölk. Kartongerna är inuti beklädda med en tunn plastfilm för att skydda kartongen från att bli våt och mjölken från att bli dålig. Innan Tetra Pak:s intåg i världen så levererades mjölk i ömtåliga glasflaskor som inte tålde stötar särskilt bra. Tetra Pak har alltså revolutionerat mjölkindustrin och gjort familjen Rausing mycket rik och berömd på kuppen. Rausing är i konkurrens med Ingvar Kamprad de kanske mest berömda svenska företagarna genom tiderna såväl i Sverige som utomlands.

Krokodil Profil

Krokodil Profil är ett skånskt företag som liksom en krokodils tänder är vasst. Det har ett stort utbud av skräddarsydda produkter avsedda för dig och ditt företag så att du genast syns mycket bättre på marknaden. Du kanske anordnar en mässa där du ger ut gratis pennor med din logotyp på eller bär kläder som signalerar att du tillhör ett visst företag. Krokodil Profil erbjuder beställningar över internet, telefon och mejl; allt för att du som kund skall ha bästa möjliga sits.

Mildy98