• +46 745 15 44 83
  • info@mediakompetense.se

Profilprodukter, en smart grej!

Profilprodukter, en smart grej!

Du har säkert sett en och annan person med exempelvis en keps med en logo på, eller en t-shirt med något företagstryck på bröstet? Då har du stött på en profilprodukt!

En profilprodukt har som uppgift att på ett lättsamt sätt sprida information om företag i samhället. Inte alla företag vill satsa pengar på reklam i tidningar, tv eller online utan kan tycka det är bättre med en mer direkt form där människor blir bärare av företagets logo direkt på kroppen.

Genom att dela ut profilprodukter på mässor eller andra event, sprids produkterna på ett enkelt sätt och de besökare som får produkten med sig hem, minns tillfället med positiva känslor eftersom de fick en ”present”. Även om alla besökare inser att detta i första hand är till för att sprida företagets information, reagerar de flesta som om de fått en gåva och blir glada. Om man får något man inte använder själv kan man alltid ge det till någon annan som kommer ha nytta av produkten.

Nästan vad som helst kan bli en profilprodukt så länge det finns en yta på objektet där det går att trycka något. En av de allra vanligaste profilprodukterna är pennan. Det kanske låter som en obetydlig sak, men tänker man på hur enkelt det är att dela ut pennor för en liten kostnad, och hur gärna människor faktiskt vill ha en penna, så är det en genial idé. På en bläckpenna går det att trycka t.ex. en internetadress eller företagets namn och telefonnummer.

Ett vanligt sätt att sprida information om sitt företag är att man samarbetar med idrottsföreningar. Betala en del av summan för lagets träningskläder eller vattenflaskor. I gengäld får företaget trycka sin information på dessa produkter. Ett helt fotbollslag med tröjor med tryck på ryggen, de syns bra!

Mildy98